Have med gråt grus og sort hegn
I de senere år er haven i stigende grad blevet set som en forlængelse af stuen eller køkkenet. Hyggelig udendørs spisning, lounging, havearbejde: hver varm dag i vores kolde Holland bliver logisk set optimalt brugt. Vi synes dog, det er vigtigt, at vores have ikke fylder for meget.

En have fyldt med blomster og grønt er dejlig, men vi ser det hurtigt som en belastning, “beskæring og indblanding”. Til dels derfor er grus eller flækket et stadig mere almindeligt produkt i haven: det kræver meget lidt vedligeholdelse og fås i alle smags- og farver!

Have med grus, hvid spalt
Så indlysende som ovenstående kan lyde, er det ikke særlig kendt, at grus findes i så mange farver og typer. Folk tænker hurtigt på en farverig/autentisk sten, mens grus fås i mange størrelser og farver.

Du kan også sagtens lege med grus, når det kommer til farve og størrelse. Du kan hurtigt give din indkørsel en flot finish med brug af et elegant grus eller pifte din have op med en af ​​de farverige varianter.

Du får et klassisk, luksuriøst look ved at arbejde med en hvid eller grå marmor, såsom Carrara grus (hvid) eller Ice blue split (is blå-grå).

Hvis du vil have en varm burgundisk eller middelhavsatmosfære, så overvej en farverig dekorativ split: rød, beige-gul eller pastelfarver!

Grus dolomit i haven
Den måde, du bruger grus på, har også stor indflydelse på slutresultatet. Vil du dække en hel indkørsel med det eller er det en snoet havesti: den samme type grus kan komme helt anderledes ud. En knækket sten (split/dekorativ split) giver generelt et mere krydret look, en rund rullesten (grus/pyntegrus) for et blødere, yndefuldt look.

Et sidste tip: se efter en flot kombination med blomster.

For eksempel passer en lys grå nuance smukt til den dybe lilla af en lavendel, og en blålilla hortensia er pludselig meget mere “i billedet” på baggrund af hvidt dekorativt grus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.